Aktuellt

Orgelkonsert i Mariakyrkan / Sigtuna

erik orgel 1 400px affisch erik lundkvist konsertorganist Öppen affisch som PDF pdf symbol 50px

Erik Lundkvist spelar orgelkonsert på Alla Helgons Dag i Mariakyrkan, Sigtuna, 5. Nov kl.16:00.
På programmet musik av Bach, Liszt, Schumann, Dupré och Messiaen.
Varmt välkommen!


Juni 2016

erik mit noten 360px Alltsedan 1999 är Erik Lundkvist ordförande i Musikaliska Konstföreningen, Sveriges äldsta musikförlag.
-> Läs mer

 


 

December 2015

Erik Lundkvist: Artikel om Stockholms konserthusorgel - ORGELFORUM 4/2015 -  -> Läs den här artikeln som original PDF

Erik Lundkvist Orgelforum

Under mitten av 1920-talet utökades det stockholmska orgellandskapet med ytterligare två instrument- denna gång i profana miljöer: Stockholms Stadshus (Walcker 1925), Stockholms konserthus (Åkerman & Lund 1926).
Visserligen hade hovkapellet vid sidan om sin ordinarie tjänstgöring som operaorkester också anordnat symfonikonserter, men i början av 1900-talet blev behovet allt större av en symfoniorkester som uteslutande ägnade sig åt symfonisk musik....

-> Läs mer

* * * * *


Erik Lundkvist spelar konsert med musik fran 1900 - talet: musik av Simon Preston, Marcel Dupré, Gaston Litaize, Siegfried Naumann och Olivier Messiaen.

Orgelspelen i Örnsköldsvik - 02 oktober 2015

– starka och oväntade möten med kulturmiljöer, instrument och musik i världsklass!

"Orgelklubben Vox Humana vill med OrgelSpelen skapa en festival som på ett välkomnande och pedagogiskt sätt presenterar och skapar intresse för orgeln hos unga och gamla i vår kommun och för tillresta besökare. Allt detta mitt i den unika natur och miljö som Örnsköldsvik kan erbjuda."

Erik Lundkvist spelar kosert - Orgelspelen i Örnsköldsvik

8 dagar – 9 konserter – 6 orglar!

I år arrangerar Orgelklubben Vox Humana Örnsköldsviks orgelfestival ”OrgelSpelen” för femte gången i ordningen! Vi är väldigt glada och stolta över de föregående fyra festivalerna och har glädjen att även i år kunna presentera ett fantastiskt program! Välkommen!

Fredag 2/10 - 19:00    Själevads kyrka
Erik Lundkvist - ”Tonsättare jag mött”
Orgelnestorn Erik Lundkvist berättar om och spelar musik av tonsättare han mött under sitt musikerliv.
Entré 100 kr 
Vox Humanas medlemmar fri entré

-> visa hela programmet

 * * * * *


 

21 februari 2015:

Erik Lundkvist till Nätra kyrka

erik lundkvist organist

 

På lördag 21 februari kl 18:00 besöker orgellegendaren Erik Lundkvist Nätra kyrka för att spela på och berätta om Grönlundorgeln (37 st. 3man/ped) från 1970. Det är den andra träffen i vår orgelcirkel ”17 orglar – 17 berättelser”. Erik var själv med och projekterade orgeln och spelade 1971 in på densamma den skiva som vår orgelklubb tagit sitt namn av: Vox Humana. Glädjande finns den skivan nuförtiden tillgänglig för lyssning på Spotify! Erik kallar sitt program ”Musik från EU” och tar med oss på en resa runt om i Europa med orgelmusik från sju olika länder inklusive egna variationer över EU-hymnen: Beethovens ”An die Freude” från den nionde symfonin.

Missa inte detta unika tillfälle att lyssna till en av Sveriges främsta och mest erfarna organister!

->läs mer

* * * * *